Nieuw Meerzicht

Lisse - -
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Algemeen en locatie
Timpaan zal een deel van het bedrijventerrein Meerzicht herontwikkelen met woningbouw. Timpaan zal deze ontwikkeling samen met BAM Wonen en BAM Infra uitvoeren. Meerzicht vormt van oudsher het belangrijkste bedrijventerrein van Lisse, maar het beleid van de gemeente is er al jaren op gericht de bedrijvigheid uit te plaatsen en/of terug te dringen. Een deel van het bedrijventerrein is momenteel al herontwikkeld met woningbouw.

De gemeente Lisse is in beginsel akkoord met het initiatief, zij het dat de ontwikkeling moet passen binnen het Masterplan Meerzicht. Dit masterplan voorziet in een stedenbouwkundig raamwerk waarbinnen het gehele Meerzicht kan worden herontwikkeld. In het Masterplan wordt het plangebied onderverdeeld in fasen. Niet elke fase kan nu al worden herontwikkeld. Dit heeft te maken met het feit dat er nog enkele bedrijven actief zijn. Voor fase 1 echter geldt dat deze wel al concreet kan worden gerealiseerd. Voor deze fase wordt een apart bestemmingsplan opgesteld op basis waarvan de ontwikkeling rechtstreeks gerealiseerd kan worden.

Timpaan heeft reeds proefverkavelingen vervaardigd die passen binnen het Masterplan Meerzicht. Het gaat om het leeggevallen terrein van de gasfabriek en het Mieloo terrein. Dit deel wordt begrensd door de Gasstraat, de denkbeeldige lijn in het verlengde van de Geraniumstraat naar de Ringvaart en de Kanaalstraat.

Woningtypen

Nieuw Meerzicht belooft een prachtige wijk te worden. Het plan van Timpaan omvat naar verwachting 73 woningen waarvan 30% sociaal en 12% in de categorie betaalbaar. Hiermee wordt in de woningbehoefte van Lisse voorzien. Er komt een grote verscheidenheid aan woningtypen in het plan: van rijwoningen in verschillende prijsklassen, riante twee-onder-één-kapwoningen tot enkele vrijstaande woningen. Een deel van de woningen van Nieuw Meerzicht komt uit de BAM Wooncollectie. Het andere deel van het plan bestaat uit beneden- en bovenwoningen, die momenteel worden uitgewerkt door AG architecten.

Op de projectwebsite www.nieuwmeerzicht.nl kunt u zich alvast aanmelden als geïnteresseerde. Vanaf dat moment ontvangt u de Nieuw Meerzicht nieuwsbrief zodat u steeds als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws!

De woningtypen B, C, D, H en V die in Nieuw Meerzicht worden gerealiseerd, worden ook bij het nieuwbouwproject Nieuw Weideveld aangeboden. Op de projectwebsite van Nieuw Weideveld kunt u dan ook meer details van deze woningtypes ontdekken: https://www.ditismijnthuis.nl/Nieuw-Weideveld/

Stand van zaken
In februari 2017 hebben Timpaan en de gemeente Lisse de intentieovereenkomst voor fase 1 van Nieuw Meerzicht getekend.
Op dit moment zijn ontwikkelaar Timpaan en de gemeente Lisse in gesprek over de stedenbouwkundige randvoorwaarden van het plangebied. Wanneer hier meer duidelijkheid over is zullen wij via een nieuwsbrief en op de website het een en ander communiceren.
Bent u geïnteresseerd in het project? Aanmelden kan op de projectpagina.

Blijf op de hoogte door te pagina op Facebook te 'liken': https://www.facebook.com/nieuwmeerzicht

Meer informatie

Kenmerken

Project
Nieuw Meerzicht
Start verkoop
2018 (4e kwartaal)
Koopwoningen
73
Type woningen
2-onder-1-kap, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Voorz. binnen 1 Km.
Supermarkt

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Lisse.

Aanmelden